Voordelig tanken tijdens jouw autovakantie in Europa

Voordat je met de auto op vakantie gaat door Europa (of misschien ben je al onderweg!?), heeft Rebel Lease een overzicht samengesteld van landen waar je voordelig je tank kunt vullen.

België

Onze zuiderburen laten meteen een groot prijsverschil zien aan de pomp. In België betaal je ongeveer 1,68 euro voor een liter benzine, terwijl het in Nederland rond de 1,96 euro is. Opmerkelijk genoeg is diesel in Nederland goedkoper, met ongeveer 1,63 euro per liter, terwijl je in België ongeveer 1,69 euro betaalt.

Duitsland

Bij onze oosterburen, een logische doorgangsroute naar Noord-Italië of Oost-Europa, kost een liter benzine ongeveer 1,78 euro. Diesel is ook hier goedkoper dan in Nederland, met ongeveer 1,60 euro per liter.

Luxemburg

Hoewel het dwergstaatje Luxemburg misschien snel voorbijgaat tijdens je doorreis in Europa, is het de moeite waard om even om te rijden. Hier kun je namelijk zeer voordelig tanken: een liter benzine kost ongeveer 1,56 euro en diesel is zelfs maar 1,42 euro per liter.

Frankrijk

Op weg naar de Côte d'Azur of Spanje? In Frankrijk betaal je ongeveer 1,83 euro voor een liter benzine en 1,70 euro voor een liter diesel, iets meer dan in Nederland.

Spanje

Aan de Costa Brava is het niet alleen heerlijk vertoeven, maar ook goedkoop tanken. In Spanje kost een liter benzine ongeveer 1,58 euro, terwijl diesel 1,43 euro per liter is.

Polen

Polen is misschien geen typische zomerbestemming, maar het land kan zeker handig zijn als doorreisroute verder Europa in. Hier kun je benzine krijgen voor ongeveer 1,46 euro per liter en diesel is iets goedkoper, namelijk 1,39 euro per liter.

Andorra

Vergeet ook Andorra niet als tussenstop op weg naar Spanje. Hier kun je je auto al voor 1,40 euro per liter benzine vullen, en diesel kost slechts 1,26 euro per liter.

Zwitserland

Zwitserland is een van de duurdere landen om te tanken in heel Europa. Hier betaal je ongeveer 1,84 euro voor een liter benzine en maar liefst 1,92 euro voor diesel.

Tsjechië

Na het opzetten van je tent of camper aan een van de vele meren in Tsjechië, kun je hier goedkoop tanken. Een liter benzine kost slechts 1,56 euro en voor diesel betaal je maar 1,34 euro per liter.

Scandinavië

In Scandinavië kun je bijna overal hoge brandstofkosten verwachten. Denemarken en Noorwegen zijn ongeveer gelijk, met prijzen rond 1,90 euro per liter benzine en 1,66 euro voor diesel. Finland is het duurst, met 1,92 euro voor een liter benzine en 1,79 euro voor diesel. Opvallend is dat Zweden lagere benzinekosten heeft met ongeveer 1,66 euro per liter, maar hogere dieselkosten van 1,88 euro per liter.

Italië

Hoewel je misschien je zomer aan het Gardameer doorbrengt of dieper het land in reist richting de Amalfikust, zijn de brandstofprijzen in Italië vergelijkbaar met die in Nederland. Een liter benzine kost hier ongeveer 1,84 euro en diesel is ongeveer 1,69 euro per liter. Het is voordeliger om in Duitsland of Frankrijk je tank vol te gooien.

Oostenrijk

Oostenrijk is een land waar je voordelig kunt tanken om kilometers te maken. Een liter benzine kost hier ongeveer 1,57 euro en diesel is 1,52 euro per liter.

Kroatië

Ook in Kroatië kun je profiteren van zeer lage brandstofprijzen. Hier betaal je ongeveer 1,52 euro voor een liter benzine en diesel kost hetzelfde, namelijk 1,52 euro per liter.

Brandstofpas nodig?

Die regelen we gemakkelijk voor je! Reizen van A naar B moet gemakkelijk en slim zijn. In zowel Nederland als daarbuiten! Met gebruik van verschillende vormen van vervoer of een combinatie daarvan. Wij werken samen met MultiTankcard.