Met de zakelijke leasevorm Financial Lease ben je direct economisch eigenaar van je leaseauto. Je kunt bij deze leasevorm gespreid betalen en hoeft dus niet direct de volledige som neer te leggen. Je registreert de auto als eigendom op je balans en betaalt in overzichtelijke termijnen. Bovendien biedt Financial Lease nog een aantal extra voordelen. Ontdek meer over wat Financial Lease je te bieden heeft en welke voordelen op je wachten.

Hoe werkt Financial Lease?

Financial Lease lijkt veel op het afsluiten van een hypotheek voor je huis, maar dan voor je bedrijfsauto. Zodra je het Financial Lease-contract tekent, word je direct economisch eigenaar van het voertuig. Dat betekent dat het meteen als jouw bezit geldt, al betaal je het geleidelijk af. Het voertuig zelf is het onderpand. Dit betekent dat je het kunt gebruiken zolang je de afgesproken termijnen betaalt. Aan het einde van de leaseperiode blijft er vaak een restbedrag over en dat noemen we de slottermijn. Deze slottermijn is het laatste bedrag waarmee je de volledige eigenaar wordt. Heb je deze betaald, dan verschuift het eigendom volledig naar jou. Je bent dan naast de economische eigenaar ook de juridische eigenaar, met alle rechten die daarbij horen.

Laat je informeren over de mogelijkheden

Klaar om jouw zakelijke mobiliteit naar een hoger niveau te tillen?

De voordelen van Financial Lease op een rij

Kies je voor Financial Lease, dan profiteer je van deze voordelen:

Je bent direct de eigenaar van de auto
Vanaf dag één heb je economisch eigenaarschap over de financial lease auto. 

Volledig eigendom na de lease 
Zodra je de leaseperiode afsluit en de slottermijn hebt betaald, ben je volledig eigenaar van het voertuig.

Profiteer van belastingvoordelen
Je hebt mogelijk recht op investeringsaftrek, waardoor je minder belasting betaalt. 

Rijd zoveel je wilt 
Er zit geen kilometerbeperking op je leaseauto, dus je kunt rijden zoveel als nodig is voor je bedrijf. 

Meer financiële vrijheid 
Omdat je de betalingen van je grote aankoop spreidt, houd je meer budget over voor andere belangrijke investeringen.

Financial Lease of een auto kopen?

Wil je een auto aanschaffen voor je bedrijf? Financial Lease is een aantrekkelijk alternatief voor direct kopen. In plaats van in één keer een grote investering te doen, spreid je de kosten over een langere periode. Dit betekent dat je financiële ruimte houdt om te investeren en te groeien. Het is eigenlijk net als het kopen van een tweedehands auto op afbetaling. Kies voor Financial Lease en behoud je financiële flexibiliteit bij het uitbreiden van je bedrijfsvoertuigpark.

Fiscale voordelen van Financial Lease

Een auto leasen via Financial Lease betekent diverse fiscale voordelen. Omdat je vanaf de eerste dag economisch eigenaar bent, kun je de leaseauto direct op je bedrijfsbalans zetten. Hierdoor kun je gebruikmaken van investeringsaftrek. Je betaalt dan minder belasting over je winst. Daarnaast mag je de waarde van de leaseauto fiscaal afschrijven en de betaalde rente aftrekken van je belastbaar inkomen. Dit maakt Financial Lease een slimme keuze voor het aanschaffen van bedrijfswagens.

Kies je eigen maandbedrag

Met Financial Lease heb je meer controle over je maandelijkse uitgaven. Je kunt zelf het maandbedrag aanpassen door je eigen looptijd te kiezen, door een aanbetaling te doen of door de slottermijn aan te passen. Zo stem je je leasebetalingen makkelijk af op je financiële situatie en op de vooruitzichten van je bedrijf.

Houd er wel rekening mee dat je met Financial Lease ook verantwoordelijk bent voor bijkomende kosten. Denk hierbij aan onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Het voordeel hierbij is dat je vaak minder betaalt voor je verzekering als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Dit geeft je een extra mogelijkheid om te besparen. Financial Lease geeft je de vrijheid om je maandbedrag te bepalen en helpt je om je bedrijfskosten effectief te beheren.

Financial Lease bij Rebel Lease

We denken altijd in oplossingen, niet in beperkingen. Voor elke unieke behoefte vinden we een passend leasepakket. Lease je bij ons, dan nemen we alle risico’s en onzekerheden van je over. Of je nu kiest voor Financial Lease, Full Operational Lease of een van onze andere leasevormen. Wil je weten hoe we met jou de perfecte zakelijke auto's voor je kunnen regelen? Neem contact met ons op en ontdek hoe snel we aan je zakelijke mobiliteitsbehoeften kunnen voldoen. 

Wagenparkbeheer op maat 

Wagenparkbeheer op maat

Met heldere rapportages houden we de status van je wagenpark voortdurend in het oog. Zo kunnen we direct ingrijpen bij afwijkingen, zoals onverwachte verschillen in het aantal gereden kilometers per jaar. Door proactief te handelen, voorkomen we onaangename verrassingen achteraf. 

Persoonlijke service 

Bij ons sta jij centraal. Voor alle vragen over je leasecontract en wagenparkbeheer heb je een vaste accountmanager. Onze teams van Operations en Contractbeheer zorgen dat je altijd maximaal wordt ondersteund en ontzorgd. Wij zijn de leasepartner die je onbezorgd op weg helpt.

Flexibiliteit in leasecontracten 

Veranderingen binnen je bedrijf? Geen probleem. We begrijpen dat bedrijfsbehoeften kunnen veranderen tijdens de looptijd van je leasecontract. Daarom zijn we volledig flexibel en bieden we altijd oplossingen. Vervroegde inleverregelingen en aanpasbare leaseopties bijvoorbeeld om mee te bewegen met jouw zakelijke eisen.

Extra services

Ga je voor Financial Lease bij ons, dan heb je nergens meer omkijken naar. Zo bieden we een all-risk verzekering die alle bijkomende kosten dekt bij schade, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Bovendien kun je met onze brandstofpas overal gemakkelijk tanken en daarvan ontvang je dan één overzichtelijke factuur. Zelfs als je in het buitenland tankt. Ideaal voor als je vaak de grens over moet voor werk. Maak het jezelf makkelijk met onze extra services voor Financial Lease!