Duurzaam en voordelig rijden

Elektrisch leasen

Elektrisch leasen

Kies je voor elektrisch leasen, dan rijd je auto volledig op elektriciteit. Een stekker en een laadpaal dus en geen benzine of diesel meer. Elektrisch rijden levert je verschillende voordelen op, zoals lagere brandstofkosten en belastingvoordelen. Wil je weten of elektrisch leasen bij jouw bedrijf past? We kijken graag met je mee of dit de toekomst is voor jouw bedrijf.

Voordelen van een elektrische auto leasen

Milieuvriendelijk op de weg 
Een elektrische auto stoot tijdens zijn totale levensduur ruim 60% minder CO2 uit dan een benzine-auto. Dat is goed voor onze planeet én voor het groene imago van je bedrijf.

Bespaar op je kosten
Elektriciteit is voordeliger dan benzine of diesel. Bovendien heeft een elektrische auto minder bewegende onderdelen. Zo bespaar je op brandstof en onderhoud, en zijn je maandelijkse kosten over het algemeen lager.

Snel en sportief rijden
Elektrische auto's staan bekend om hun snelle, bijna geluidloze rijervaring. Door het direct beschikbare koppel van de elektromotor heb je onmiddellijk reactie als je het gaspedaal indrukt en daarmee rijd je lekker sportief.

Meer rijcomfort
Een elektrische auto rijdt soepeler en stiller door de soepele versnelling zonder schakelmomenten. Dit zorgt voor een comfortabele en trillingvrije rit, elke keer weer.

Past elektrisch rijden bij jou?

De voordelen klinken aantrekkelijk, maar de grote vraag is natuurlijk: past elektrisch rijden wel bij jou en je dagelijkse bedrijfsvoering? Er zijn wat praktische zaken waar je over na moet denken voordat je de overstap maakt.

Toegang tot laadpalen
Ga je een elektrische auto rijden, dan heb je een laadstation nodig. Het opladen van je elektrische auto duurt langer dan het vullen van een benzinetank. Laadtijden en de beschikbaarheid van laadpunten worden een belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine. Het aantal laadstations groeit snel, waardoor je elke dag gemakkelijker je elektrische auto onderweg kunt opladen.

Rijafstanden
Zijn de dagelijkse afstanden die je voor je bedrijf rijdt goed te overbruggen met een elektrische auto? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Een veelbesproken punt bij elektrische auto's is namelijk de actieradius – de afstand die je kunt rijden op een volle accu. Stem je reisplanning hier dus op af. Moderne elektrische auto's hebben een steeds grotere actieradius, waardoor ze ook geschikt zijn voor langere ritten.

Kostenoverwegingen
Elektrische auto's hebben vaak een hoger leasetarief dan benzineauto's. De aanschafprijs van een elektrische auto is namelijk hoger. Door de toenemende populariteit en de dalende kosten van batterijen, worden ook elektrische auto's steeds betaalbaarder. Daarnaast heeft een elektrische auto lagere gebruikskosten, waardoor het op de lange termijn juist een financieel voordeliger kan zijn. We weten dat elke situatie uniek is.

Wil je weten of elektrisch rijden wat voor jou is? Dan is het belangrijk dat we samen jouw specifieke behoeften en mogelijkheden verkennen.

Neem gerust contact op voor een persoonlijk adviesgesprek. Zo kunnen we beter beoordelen of elektrisch leasen de juiste keuze is voor jou en je bedrijf!

Veelgestelde vragen bij elektrisch rijden

Ja, het maandelijkse tarief voor een elektrische leaseauto ligt vaak iets hoger. Dit komt doordat elektrische auto’s een hogere aanschafprijs hebben. Maar dit verschil wordt uiteindelijk vaak gecompenseerd door de lagere operationele kosten, zoals brandstof en onderhoud.

De actieradius van elektrische auto's varieert sterk. Kleinere modellen beginnen bij een bereik van ruim 200 kilometer, terwijl middenklassers ongeveer 300 kilometer kunnen afleggen. Grotere modellen kunnen zelfs tot ruim 400 kilometer rijden op een volle lading. Het werkelijke bereik is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de accu, je rijstijl en zelfs de weersomstandigheden.

Gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 4 uur om je auto volledig op te laden bij een standaard laadstation. Heb je minder tijd? Met snelladers kun je vaak in veel kortere tijd al een flinke hoeveelheid energie toevoegen.

Zakelijke voordelen van elektrisch leasen

Zakelijk elektrisch leasen is milieuvriendelijker en je kunt profiteren van verschillende zakelijke voordelen. Door de combinatie van nationale subsidies, belastingverlagingen en gemeentelijke regelingen, kan elektrisch leasen een slimme zet zijn voor je bedrijf.

1. Fiscale voordelen: door te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, profiteer je van belastingvoordelen zoals de MIA en de Vamil. Bovendien krijg je kortingen op de BPM en wegenbelasting. Dit alleen al betekent een aanzienlijke jaarlijkse besparing.

2. Lagere bijtelling: elektrische auto's hebben een lagere bijtelling dan benzine- of dieselauto's. Dit betekent dat het privégebruik van een elektrische leaseauto je veel minder kost aan extra belasting.

3. Lokale regelingen: in sommige gemeenten gelden regelingen die de overstap naar elektrisch leasen nog aantrekkelijker kunnen maken. In veel gemeenten kun je bijvoorbeeld kosteloos een openbare laadpaal aanvragen als je thuis geen laadmogelijkheden hebt.

Start met een elektrische auto leasen

Ben je klaar om de overstap te maken naar zakelijk elektrisch leasen? We bieden verschillende lease-opties aan waarbij je kunt kiezen voor volledig elektrische auto's. Met een full operational lease heb je bijvoorbeeld een all-inclusive pakket waarbij alle autokosten gedekt zijn in een vast maandbedrag. Voor meer flexibele behoeften, is short lease perfect. Hierbij heb je alle vrijheid om de leaseperiode kort te houden.

Ervaar ook de voordelen van elektrisch leasen met Rebel Lease. Laten we samen kijken hoe elektrisch leasen past binnen jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Nieuw of gebruikt elektrisch leasen?

Blader door ons aanbod en kijk wat bij je past. Er is genoeg keus in nieuw én gebruikt. Hulp nodig? Eén van onze lease adviseurs kijkt natuurlijk graag met je mee!