Onderhoud

Richtlijnen voor onderhoud auto

Dat rijden in een betrouwbare auto belangrijk is, spreekt voor zich! Daarom benadrukken we dan ook altijd dat je auto regelmatig onderhoud nodig heeft zodat je onveilige situaties voorkomt. 

Na een bepaald aantal kilometers heeft je auto onderhoud nodig. Dit gaat niet alleen om de APK-keuring, maar ook auto onderhoud zoals een kleine beurt of grote beurt. Tijdens deze beurten komen werkzaamheden zoals olie verversen, bandenspanning en vloeistoffen laten controleren en airco onderhoud aan bod. Met regelmatig onderhoud verleng je uiteindelijk de levensduur van je auto.

Wanneer en waar plan je auto onderhoud in?

Al geeft een moderne auto aan wanneer een onderhoudsbeurt nodig is, wij kunnen deze afspraken (nog) niet voor je inplannen. De verantwoordelijkheid voor het inplannen van bijvoorbeeld een kleine beurt of grote beurt ligt dan ook bij jou als bestuurder. Wil je je auto laten onderhouden, neem dan zelf contact op met een garage.

Houd daarbij wel de onderhoudsintervallen aan die de fabrikant van je auto heeft aangegeven. Voor het waarborgen van de betrouwbaarheid en de veiligheid van je auto, raden we langere onderhoudsintervallen ten zeerste af. Om overzicht te houden over het onderhoudsschema, is het verstandig om iedere onderhoudsbeurt te noteren in het onderhoudsboekje.

Herinnering voor APK-keuring

Is je auto weer toe aan de jaarlijkse APK-keuring, dan informeren we je tijdig. Zo heb je genoeg tijd om een onderhoudsbeurt in te plannen bij de garage.

Heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig, dan ben je vrij om te kiezen waar je heengaat voor auto onderhoud. Je kunt kiezen voor de officiĆ«le merkdealer, of een universeel autobedrijf als ze samenwerken met leasebedrijven (het bedrijf dient aangesloten te zijn bij ROB-net). 

Neem zelf contact op met de garage en plan de onderhoudsbeurt in. Handig, want dan past de afspraak altijd in je agenda. De garage neemt rechtstreeks contact met ons op om de werkzaamheden te bespreken. 

Welk auto onderhoud wordt vergoed?

In je leasecontract vind je informatie over de vergoeding van de kosten voor onderhoud. Zo worden bijvoorbeeld een kleine beurt of grote beurt, (onvoorziene) reparaties en banden (inclusief winterbanden) gedekt. We streven ernaar om al het noodzakelijke onderhoud zonder zorgen voor jou te regelen, zodat je altijd in een auto rijdt die in topconditie verkeert.

Staat er in je leasecontract dat de leasemaatschappij de kosten voor onderhoud dekt, dan betekent dit dat wij de volgende kosten vergoeden:

Kosten voor regulier onderhoud auto

Regulier onderhoud, zoals de kleine beurt en grote beurt, zijn belangrijk voor de levensduur van je auto. Bij een kleine beurt worden basiswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het verversen van de olie en het vervangen van het oliefilter. Een grote beurt bestaat uit dezelfde werkzaamheden, maar dan nog aangevuld met onder andere het onderhoud van slijtagegevoelige onderdelen zoals de uitlaat en de banden.

Kosten voor verstrekken en wisselen van (winter)banden

Veiligheid staat bij ons in alle seizoenen voorop. Daarom vergoeden we ook de kosten voor het wisselen van en naar winterbanden. Daarmee is je auto altijd uitgerust met banden die zijn aangepast aan de weersomstandigheden. De grip en veiligheid op de weg is hierdoor het hele jaar optimaal.

Welk auto onderhoud wordt niet vergoed?

De onderstaande kosten vallen buiten het onderhoud dat we vergoeden:

Kosten voor niet-goedgekeurd auto onderhoud

Rebel Lease vergoedt alleen kosten voor onderhoud die vooraf zijn goedgekeurd. Zo vermijden we onverwachte kosten en dure reparaties. Zorg daarom dat alle werkzaamheden van tevoren door ons team zijn goedgekeurd .

Extra kosten voor auto onderhoud buiten normale werkuren

Kies je voor een onderhoudsbeurt buiten de normale openingstijden van een garage, dan moet je de extra kosten hiervoor zelf betalen. Uitzonderingen hierop zijn dringende reparaties die echt niet uitgesteld kunnen worden.

Vragen over onderhoud auto?

Heb je meer vragen over het onderhoud van je Rebel Lease-auto? Heb je contact gehad met de garage en kom je er zelf niet uit? Onze eigen collega's Eric en Rick helpen je tijdens kantooruren graag verder.