Ontdek de voordelen van een tweedehands auto leasen

Occasion lease

Occasions

Wat is occasion lease?

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van occasion lease, is het belangrijk om eerst te weten wat het precies is. De naam zegt het al, want bij deze leasevorm kies je voor een auto die al vlieguren heeft gemaakt, in plaats van een gloednieuwe auto die net van de band is gerold.

Of je daarbij kiest voor een luxe BMW of een elektrische auto van een ander merk; met occasion lease profiteer je van een groot aantal voordelen die we hieronder voor je op een rij zetten.

Financiële voordelen van een tweedehands auto leasen

  • Lagere maandelijkse kosten: een van de belangrijkste voordelen van het leasen van een gebruikte auto is dat je flink op de kosten bespaart. De afschrijvingskosten zijn lager, omdat je auto al eerder is gebruikt. Dit levert aantrekkelijke maandelijkse leasebedragen op, die lager liggen dan wanneer je een nieuwe auto least.

  • Fiscale voordelen: ben je een zakelijke rijder, dan zijn er aanzienlijke fiscale voordelen verbonden aan het leasen van gebruikte auto's. Denk bijvoorbeeld aan een lage bijtelling. Met name elektrische auto's hebben een lage bijtelling, en daarmee kun je flink besparen op de belastingen.

Praktische voordelen van occasion lease

  • Snel beschikbaar: een van de grootste voordelen van het leasen van een tweedehands voertuig, is de snelle beschikbaarheid. Bij Rebel Lease hebben we deze occasion lease auto's direct uit voorraad leverbaar, waardoor je al binnen enkele dagen in je nieuwe auto rondrijdt!

  • Flexibiliteit: deze leasevorm biedt vaak meer flexibiliteit in contractduur en voorwaarden. Of je nu een kortlopend of langlopend contract wilt, de keuze is aan jou.

  • Rijker uitgeruste auto's: met deze leasevorm krijg je vaak meer 'auto' voor hetzelfde budget. Dit betekent dat je een auto least die luxer is en rijker is uitgerust dan een nieuwe auto. En dat extraatje aan features, tilt jouw rijervaring zeker naar hoger level.

Duurzame voordelen van een gebruikte leaseauto

Een tweedehands leaseauto is door bijvoorbeeld de lage bijtelling niet alleen goed voor je financiën, het is ook goed voor onze planeet. Met het leasen van een occasion bevorder je duurzaamheid op verschillende manieren:

  • Langere levensduur: tweedehands auto's krijgen een tweede leven. Minder vraag naar nieuwe auto's betekent dat er minder grondstoffen en energie nodig zijn voor productie. En dát draagt bij aan een lagere belasting van het milieu.

  • Circulaire economie: door eerder gebruikte auto's te leasen, denken we in cirkels in plaats van rechte lijnen. Auto's worden niet zomaar gesloopt, maar krijgen een nieuw leven. Dat vermindert afval en zorgt dat hulpbronnen worden bespaard.

  • CO2-voetafdruk: het leasen van een occasion resulteert soms zelfs in een kleinere CO2-voetafdruk dan waneer je een nieuwe auto least. Dit is vooral het geval wanneer je rekening houdt met de emissies die worden gegenereerd tijdens de productie van nieuwe auto’s.

Kortom, een eerder gebruikte leaseauto is goed voor je budget én voor onze aarde. Een win-win situatie dus. En wie wil dat nou niet?

Waarom kiezen voor occasion lease?

Je kunt snel de weg op, krijgt een scherpe prijs én een rijker uitgeruste auto, dat maakt het leasen van occasions interessant. Bovendien profiteer je met een tweedehands auto leasen van de eventuele fiscale voordelen dankzij een lagere bijtelling. Dit is het geval wanneer je een elektrische auto least.

Ook een lagere fiscale waarde is voor veel automobilisten mooi meegenomen. Ben je ondernemer? Dan kun je ook kiezen voor een flexibel leasecontract. Je bepaalt hierbij zelf de duur van het leasecontract.

Dus wil jij graag een auto leasen,
maar hik je aan tegen de hoge maandelijkse kosten van een leaseauto? Dan is het leasen van een eerder gebruikte auto absoluut iets voor jou!

Hoe werkt het leasen van een occasion?
Stap 1:
Kies je gewenste model uit de beschikbare voorraad. Voor al deze occasions geldt dat je kunt profiteren van de voordelen van occasion leasen.
Stap 2:
Vraag een offerte aan, en wij zorgen voor een voor jou op maat gemaakte offerte. We houden hierbij rekening met jouw specifieke wensen en behoeften.
Stap 3:
Na goedkeuring van de offerte, onderteken je het leasecontract. In dit contract worden alle voordelen duidelijk beschreven.
Stap 4:
Haal je auto op of laat hem bezorgen. Het papierwerk regelen wij voor je, zo kun jij instappen en wegrijden. En natuurlijk genieten van alle voordelen.

Welke modellen zijn er beschikbaar?

Bij Rebel Lease hebben we een ruime voorraad aan occasions. Er zit er altijd wel eentje bij die perfect aansluit bij jouw wensen. Of je nu valt voor de stijlvolle Mercedes-Benz, de krachtige BMW of een van de andere populaire automerken, wij hebben altijd een brede selectie waaruit je kunt kiezen. Hieronder zie je een paar van onze favorieten. Klik op een merk voor meer informatie over de leaseauto's van dit merk. 

Mercedes-Benz: pure luxe en stijl, klaar om te rijden.

BMW: kracht en rijplezier in één pakket.

En dat is nog maar het begin.

We hebben nog veel meer hoogwaardige automerken in ons aanbod. Wil je meer weten over onze beschikbare automodellen? Neem gewoon contact met ons op. We helpen je graag verder!

Occasions