{{content}} ×

Wat kost het om je elektrische auto te laden? | Rebel Lease | Rebel Lease

Wat kost het om je auto op te laden?

Wat kost het om je auto op te laden?

Elektrisch rijden is ongekend populair en het aantal laadpalen groeit exponentieel. In Nederland zijn er momenteel 518.000 laadpunten, waarvan 384.200 privé-eigendom en 133.800 publiek of semi-publiek, waardoor opladen een fluitje van een cent is. Maar wat kost het eigenlijk om je elektrische auto op te laden?

Tarieven bij openbare laadpalen:

De kosten variëren per leverancier, maar gemiddeld ligt het tarief tussen €0,30 en €0,60 per kWh. Snelladen is iets duurder, met tarieven van €0,70 tot €1 per kWh, en houd er rekening mee dat abonnementskosten voor je laadpas ook van toepassing kunnen zijn.

Totale kosten voor een volle batterij:

Een gemiddelde elektrische auto heeft een batterijcapaciteit van 60 kWh. Bij een gemiddeld tarief van €0,50 per kWh betaal je ongeveer €30 voor een volle batterij, goed voor zo'n 300 kilometer rijden, wat neerkomt op slechts €0,10 per kilometer.

Betalen aan de laadpaal:

Betalen kan met een laadpas, laadtag of via de bijbehorende app. Er zijn talloze laadpassen beschikbaar, waarvan de meeste gratis zijn, waardoor je flexibel kunt blijven, vooral in het buitenland.

Tarieven bij een particuliere laadpaal:

Heb je thuis een eigen laadpaal, dan zijn de kosten vaak voordeliger, gemiddeld €0,40 per kWh. Voor een volle batterij betaal je ongeveer €25, wat neerkomt op slechts €0,08 per kilometer.

De toekomst van elektrisch laden ziet er nog veelbelovender uit. Denk aan innovaties zoals Swapping Stations, waar je de accu kunt verwisselen, inductieladen dat draadloos opladen mogelijk maakt, en rijdend laden waarbij de accu wordt opgeladen terwijl je rijdt.

Image Text


Hulp nodig?

Team Rebel Lease helpt je graag op weg! Shahid beantwoord al je vragen over (elektrisch) auto leasen. 

Even bellen, of een afspraak maken doe je gemakkelijk
van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30u en 17:00u.

Ontdek meer interessante artikelen

Geen artikelen gevonden