Waarom dit jaar een Plug-in Hybride overwegen?

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan is het dit jaar misschien slim om eens goed na te denken over de mogelijkheid van een Plug-in Hybride (PHEV).

Belastingvoordelen tot 2025

Hybridevoertuigen zijn momenteel enorm populair vanwege hun belastingvoordelen en milieuvriendelijkheid. Maar waarom zou je juist nu voor een PHEV moeten gaan en wat maakt het minder aantrekkelijk vanaf 2025?

Tot het einde van dit jaar profiteren Plug-in Hybridevoertuigen nog van aanzienlijke belastingvoordelen. Dankzij hun lage theoretische CO2-uitstoot betalen eigenaren minder belasting, waardoor ze vaak goedkoper zijn dan traditionele modellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat PHEV’s een aantrekkelijke optie zijn geworden, zelfs als ze krachtiger en luxueuzer zijn dan niet-hybride modellen.

Praktische CO2-uitstoot en veranderingen in 2025

Hoewel de theoretische CO2-uitstoot van PHEV’s laag is, is de praktijk vaak anders. Het daadwerkelijke gebruik van de elektrische aandrijving en het opladen van de batterijen zorgen voor hogere emissies dan verwacht. Vanaf 2025 worden nieuwe emissienormen van kracht, wat betekent dat het belastingvoordeel voor PHEV’s zal verminderen of zelfs verdwijnen. Autofabrikanten moeten hun strategieën herzien om aan deze nieuwe normen te voldoen.

Voordelen van PHEV’s vóór 2025

Maar waarom zou je nog dit jaar een PHEV overwegen? Hier zijn een paar redenen:

  • Milieuvriendelijkheid: PHEV’s hebben over het algemeen een lagere CO2-uitstoot dan traditionele modellen, wat beter is voor het milieu.
  • Brandstofefficiëntie: Dankzij de combinatie van elektrische en verbrandingsmotoren zijn PHEV’s efficiënter in het verbruik van brandstof, vooral voor korte ritten.
  • Kostenbesparing: Door de belastingvoordelen tot 2025 kunnen PHEV’s op lange termijn voordeliger zijn dan niet-hybride modellen.

Conclusie

Hoewel de belastingvoordelen voor PHEV’s na 2025 zullen afnemen, blijven ze tot die tijd een aantrekkelijke optie vanwege hun milieuvriendelijkheid, brandstofefficiëntie en kostenbesparingen. Als je dus nog dit jaar een nieuwe auto overweegt, is het misschien slim om eens naar de mogelijkheid van een Plug-in Hybride te kijken.

Meer weten?

Shahid helpt je graag op weg!

Even bellen, of een afspraak maken doe je gemakkelijk
van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30u en 17:00u

Bel ons op 088 99 60 101