Top 10 leaseauto trends 2023

De groeiende vraag naar leaseauto's leidde tot een opmerkelijke verschuiving in de inzet van nieuwe voertuigen, met een bijzondere focus op elektrische auto's (EV's).

De Top-10 leaseauto trends van 2023

Wat zijn de hot topics voor wat betreft leaseauto's in 2023. Je leest het hier:

De Top 10 leaseauto trends uit het mobiliteitsnieuws

Toename in registraties, vooral zakelijke voorkeur

In 2023 steeg het aantal registraties van nieuwe leasepersonenauto's met 20% tot bijna 188.000, voornamelijk gedreven door de stijgende vraag naar zakelijke leaseauto's.

Recordinvesteringen door leasemaatschappijen

Leasemaatschappijen investeerden fors, met bijna €8 miljard in nieuwe leaseauto's en bijna €1,2 miljard in nieuwe leasebestelwagens. Een recordbedrag dat de groei van de leasevloot weerspiegelt.

Stijgende gemiddelde aanschafprijs

Door inflatie en toenemende elektrificatie stegen de gemiddelde aanschafprijzen van nieuwe leasepersonenauto's naar bijna €42.500 in 2023, en die van bestelwagens klommen naar €43.500.

Elektrificatie in de voorhoede

In 2023 was meer dan 1 op 3 nieuwe leaseauto's en 1 op 6 nieuwe leasebestelwagens volledig elektrisch. Het aandeel EV's steeg naar 34,3%, met bijna 44% van alle nieuwe leaseauto's met een stekker.

Snelle daling van uitstoot in lease

Leaseauto's leiden in de elektrificatierace, met een snellere daling van de gemiddelde uitstoot in vergelijking met de rest van de markt.

Onzekerheid over versnelde elektrificatie in 2024

De interesse in EV's lijkt te fluctueren door diverse factoren. 2024 brengt de vraag of de versnelde elektrificatie blijft doorzetten.

Voorliefde voor kleine SUV's

Leaserijders blijven kiezen voor kleine en compacte (gezins)wagens, vooral in SUV-vorm. In 2023 was 45% van alle nieuwe leaseauto's een SUV, vaak met elektrische aandrijving.

Slimme keuzes voor betaalbare auto's

Leaserijders gaan voor slimme keuzes met gemiddeld lagere aanschafprijzen, wat resulteert in een gemiddelde van €42.500, lager dan de marktgemiddelde van €50.100.

Populaire kleuren voor leaseauto's

Grijs, zwart en wit domineren de kleurenkeuze, met 31,1% grijze auto's, 29,2% zwarte auto's, en 20,9% witte auto's. Groen vertoont een stijgende trend.

Top merken in registraties

Volkswagen, Kia en Peugeot namen de leiding in aantallen registraties van nieuwe leasevoertuigen, met Tesla als snelst stijgende merk. Volkswagen leidt in de zakelijke markt, terwijl Toyota de voorkeur geniet in private lease.

Laten we samen de toekomst van leasen verkennen!

Team Rebel Lease helpt je graag op weg! Help jij de populaire kleur groen verder stijgen? Graag nog een bedrijfswagen leasen voordat de BPM omhoog gaat? Of zet jij de elektrificatie verder voort met een EV? 

Even bellen, of een afspraak maken doe je gemakkelijk
van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30u en 17:00u.