{{content}} ×

Rebel Review: Zeekr 001 | Rebel Lease | Rebel Lease

Rebel Review: Zeekr 001

Met regelmaat schrijven wij een review over een (nieuwe) auto, uitgekozen door en op verzoek van Automotive Online. Dit keer de Zeekr 001. Eén van de andere panelleden stelt dat Geely met hagel schiet op Europa. Er komen zoveel nieuwe auto’s van Aziatische toetreders dat het een loodzware opgave is om onderscheidend te zijn. Maar de Zeekr 001 heeft wel degelijk kans van slagen, zo blijkt uit een rondgang. Raakt deze hagelkorrel wél doel? Franco vertelt:

Zeekr 001: Luxe auto zonder ‘wow’-gevoel


Aan ambities geen gebrek bij het Chinese Zeekr. Het merk, onderdeel van moederbedrijf Geely, is vastbesloten om concurrerend te worden op de West-Europese markt. Zeekr heeft daarvoor nog een lange weg te gaan: uit RDC-cijfers blijkt dat er eind december zo’n honderd voertuigen geregistreerd stonden in Nederland. Dat moet in 2024 beter en het merk begint met het verbeteren van de zichtbaarheid.

Aan het Rokin opende het vlak voor kerst een grote showroom in het voormalige pand van warenhuis V&D. Uniek is dit overigens niet: Lynk & Co zetelt ook al jaren in het Amsterdamse centrum. De buzz die zo ontstaat zal de naamsbekendheid van de toetreder ongetwijfeld een boost geven. Maar kan Zeekr ook daadwerkelijk mensen verleiden een auto aan te schaffen?

Europe-ceo Spiros Fotinos denkt van wel. ‘We willen mensen overtuigen die twijfelen over de aanschaf van een EV’, zei hij bij de opening van de showroom. Dat moet dan gebeuren met de Zeekr 001, het model dat pontificaal in de etalage pronkt. Experts zijn het er over eens dat deze auto ‘Europees’ aandoet. Omdat het designteam en het R&D-centrum in Zweden zijn gehuisvest, heeft de auto een Europese uitstraling. Het oogt zeker en stabiel, wat vertrouwen wekt. Daarnaast oogt de auto netjes afgewerkt. Van binnen is de auto ruim opgezet en zijn er meer dan voldoende technische functies. Ook wat betreft aftersales kan Zeekr (potentiële) klanten geruststellen. Het merk sloot voor onderhoud vorig jaar een partnerschap met LKQ.

 

 

Automotive Online - Zeekr 001 | Rebel Lease


De nieuwe showroom van Zeekr aan het Rokin in Amsterdam.
(Foto: Zeekr)

Ook heeft Zeekr een servicecentrum in Zeist waar mensen fysiek terecht kunnen. Tegelijk is de concurrentie moordend, niet in de laatste plaats komt dat uit de hoek van concerngenoot Volvo. En dan is er natuurlijk ook nog Tesla, dat zijn prijzen nu zo’n beetje maandelijks naar beneden bijstelt. De Zeekr 001 is beschikbaar vanaf 60 duizend euro, an sich concurrerend voor een premium-EV, maar toch niet voor de meeste particulieren eenvoudig beschikbaar.

De experts zijn het er overigens over eens dat de te verwachten range van zo’n 500 kilometer niet altijd gehaald wordt. Zo is de Zeekr 001 een goede auto, toch is het tegelijk de vraag of de auto goed genoeg is om  recht te doen aan een showroom op een van de drukste plekken van het land, maar waar je met de auto bijna niet kan komen.”

Rebel Review - Franco Vosse

En dit vinden wij er van:

"De Zeekr heeft een luxe uitstraling en de range stelt niet teleur. Het interieur ziet er goed en verzorgd uit. De auto stuurt comfortabel en het infotainmentscherm is overzichtelijk. Maar hij geeft geen ‘wow’-gevoel.

De rijstijl lijkt op die van de concurrenten, maar hij is duurder. De auto is ook relatief zwaar. Al met al een luxe, comfortabele auto, maar Zeekr zal er een stevige dobber aan hebben marktaandeel te winnen."

Cijfer: 7

Franco Vosse | Rebel Lease

Het gemiddelde oordeel van de Automotive panelleden komt neer op een 7,1.
Hier lees je de andere meningen over de Zeekr 001. 

Bron: Automotive-online.nl 

Ontdek meer interessante artikelen

Geen resultaten gevonden