Leaseauto uitlenen aan een collega, mag dat?
Natuurlijk is het toegestaan om je leaseauto uit te lenen aan je collega. Voorwaarde hierbij is wel dat je werkgever hiermee akkoord gaat. Sommige verantwoordelijkheden zijn daarbij uiteraard voor je collega. Denk hierbij aan het iemand aanrijden onder invloed van verdovende middelen. In dit soort gevallen is je collega aansprakelijk en niet je werkgever of jij.
Wie is verantwoordelijk voor de schade aan een uitgeleende leaseauto?
Stel, je hebt je leaseauto uitgeleend aan je buurman en hij rijdt tegen een paal aan. Wie is er dan verantwoordelijk? In dit geval is het afhankelijk van wat er in jouw leasecontract staat. Het kan zo zijn dat de werkgever zelf het onderhoud en eventuele schade moet betalen. Een andere mogelijkheid is dat er afspraken zijn gemaakt dat bijvoorbeeld een verkeersboete of schade door een aanrijding door je buurman moet worden betaald.
Maak afspraken bij het uitlenen van een leaseauto!
Jij bent waarschijnlijk zo trots als een pauw op je nieuwe leaseauto. Als je het vertrouwt om je leaseauto uit te lenen aan iemand anders is het van belang om afspraken te maken.
- Check de leaseovereenkomst. Hierin staat helder beschreven of je de leaseauto mag uitlenen en aan wie. Kun je niet vinden wat je zoekt? Aarzel niet en neem contact met ons op!
- Maak afspraken over eventuele schade, benzinekosten en parkeerkosten. Wie gaat er betalen?
- Denk aan de kilometer range! Afhankelijk van het leasecontract mag je maar een maximum aantal kilometers rijden.
Leaseauto van Rebel Lease uitlenen
De voorwaarden voor het uitlenen van je leaseauto verschillen per leasecontract. Overweeg jij een leaseauto aan te schaffen en wil je die ook zo nu en dan uitlenen? Neem dan contact met ons op, wij nemen dan al je opties door. Heb jij na het lezen van dit artikel nog meer vragen over een leaseauto uitlenen of heb je hulp nodig hoe je te werk moet gaan? Trek aan de bel!