Korting op wegenbelasting verlengd naar 2031

We hebben goed nieuws: het demissionaire kabinet heeft besloten om de korting op wegenbelasting voor elektrische voertuigen te verlengen tot 2031!

Dat betekent dat je nog vele jaren kunt blijven genieten van jouw elektrische ritjes zonder je zorgen te maken over hoge belastingen. Volgens de laatste berichten van de politieke redactie van RTL Nieuws wordt dit fantastische nieuws binnenkort officieel bekendgemaakt bij de verschijning van de voorjaarsnota.

In de huidige plannen zullen elektrische voertuigen vanaf 2025 slechts een kwart van de normale wegenbelasting betalen, en vanaf 2026 het volle tarief. Maar maak je geen zorgen, het demissionaire kabinet heeft besloten om de belastingkorting geleidelijk af te bouwen, met een volledige afschaffing in 2031.

Wat betekent dit voor jou?
Nou, in 2026 beginnen eigenaren van volledig elektrische auto's met het betalen van slechts 60 procent van de wegenbelasting. Dit percentage zal vervolgens stijgen tot 65 procent in 2029, voordat het voordeel helemaal verdwijnt in 2031.

Je vraagt je misschien af waar het geld vandaan komt om deze verlenging mogelijk te maken? Het demissionaire kabinet heeft besloten om bezitters van plug-in hybride auto's een beetje zwaarder te belasten.

Het demissionaire kabinet ziet zich genoodzaakt om de gehele vrijstelling van wegenbelasting voor elektrische auto's te laten varen. Waarom? Omdat het Rijk bang is dat het flinke inkomsten misloopt als er steeds meer elektrische auto's op de weg verschijnen.

Meer weten?

Erik helpt je graag op weg!

Even bellen, of een afspraak maken doe je gemakkelijk
van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30u en 17:00u