Houd de normbedragen van jouw leaseregeling geïndexeerd

In een tijd waarin prijzen in verschillende sectoren stijgen, is het geen verrassing dat ook de prijzen van (lease-)auto's toenemen, vooral de afgelopen maanden.

Bedrijven staan voor de uitdaging om nieuwe medewerkers aan te trekken en bestaande medewerkers te behouden. De leaseregeling en het aanbod van leaseauto's zijn dan ook belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden voor (nieuwe) medewerkers. Daarom is het essentieel om regelmatig te controleren of jouw leasenormbedragen nog actueel zijn.

Evalueer jouw leaseregeling elk kwartaal

Het bijhouden van de normbedragen in jouw leaseregeling kan soms lastig zijn, maar maak je geen zorgen, we staan klaar om je te helpen! Onze accountmanagers geven graag advies over hoe je het beste met jouw leaseregeling kunt omgaan. Je kunt echter ook zelf een goede inschatting maken. Gebruik hiervoor de tabel met indexcijfers samengesteld door het CBS. Deze tabel wordt elk kwartaal vernieuwd, dus zet de controle alvast elk kwartaal in je agenda.

De indexcijfers van het CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt het indexcijfer van leaseprijzen in Nederland bij, in nauw overleg met de Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen (VNA). Het indexcijfer geeft de stand weer van operationele leaseprijzen (maandbedragen) van voertuigen in Nederland, uitgesplitst naar personenauto's, bestelauto's en vrachtauto's, en onderverdeeld in elektrische, benzine- en dieselvoertuigen. De CBS lease-index wordt ieder kwartaal geüpdatet.

Lees hier meer: https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/83761NED

Bekijk ook het kilometrage

Naast het evalueren van de leasenormbedragen is het verstandig om ook te kijken naar het aantal kilometers dat je hanteert in de leaseregeling. Met het toenemende thuiswerken worden er doorgaans minder zakelijke kilometers gereden. Dit betekent dat de gehanteerde kilometrages omlaag kunnen worden bijgesteld. Dit heeft vaak een gunstig effect op het aantal beschikbare auto's binnen het leasebudget.

Heb je vragen?

Heb je vragen over jouw leaseregeling, de indexcijfers, of wil je vrijblijvend advies? Stuur ons een berichtje of bel naar 088 9960101. We staan voor je klaar om te helpen!

088 9960101