BPM-vrijstelling voor bestelauto's verdwijnt

Belangrijke veranderingen voor zakelijke bestelauto-eigenaren: bpm-vrijstelling voor bestelauto's verdwijnt, behalve voor elektrische bedrijfswagens!

BPM-vrijstelling voor bestelauto's verdwijnt vanaf 2025

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat er grote veranderingen op komst zijn voor zakelijke eigenaren van bestelauto's. Bij de presentatie van hun nieuwe belastingregels, die voor de komende jaren zijn vastgesteld, is bekendgemaakt dat vanaf 2025 bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen) betaald moet worden voor zakelijk aangeschafte bestelbussen. Gedurende decennia hebben Nederlandse ondernemers kunnen genieten van een bpm-vrijstelling, maar met het oog op het verlagen van de CO2-uitstoot heeft de regering besloten deze vrijstelling te laten vervallen. 

Er is echter goed nieuws voor ondernemers die kiezen voor volledig elektrische bestelauto's; zij behouden wel de bpm-vrijstelling vanaf 2025. Dit betekent dat je in de toekomst geen bpm hoeft te betalen voor jouw elektrische bestelauto. Rebel Lease staat klaar om je op de hoogte te brengen van andere fiscale voordelen voor je bedrijfswagen.

Grijs kentekenregeling verdwijnt

De huidige regeling met betrekking tot het zogenaamde 'grijs kenteken' voor bestelauto's nadert zijn einde. Op dit moment genieten ondernemers nog van een bpm-vrijstelling van 0 euro voor hun bestelbussen. Tot 2025 zullen alleen bestelbussen met traditionele brandstofmotoren nog vrijgesteld zijn van bpm. Vanaf 2025 geldt de bpm ook voor bestelbussen, en deze wordt dan gelijkgetrokken met die voor personenauto's. Dit geldt voor alle bestelbussen die op fossiele brandstoffen rijden, omdat de bpm wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot.

Bpm per gram CO2

De bpm bedraagt 66,91 euro per gram CO2, ongeacht of het om diesel-, benzine- of plug-in hybride bestelbussen gaat. Vanaf 2025 zal de regering ook de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto's aanzienlijk verhogen.

Toenemende milieuzones

Hoewel dit in eerste instantie een ingrijpende verandering lijkt voor Nederlandse ondernemers, is het eigenlijk een logische stap. Ondernemers met bestelbussen doen er verstandig aan om hun wagenpark te elektrificeren. De meeste bestelbussen zijn immers nodig in de binnensteden van Nederland, waar steeds strengere milieuzones worden ingesteld. Dieselvoertuigen worden daar al bijna niet meer toegelaten. Daarom is het leasen van een elektrische bestelauto voor jouw onderneming een uitstekende langetermijninvestering. De overheid ondersteunt dit initiatief door de bpm-vrijstelling exclusief te maken voor elektrische bestelbussen.

Elektrische bestelauto leasen bij Rebel Lease

Vanaf 2025 wordt de nieuwe bpm-wetgeving van kracht voor alle bestelauto's. Bij Rebel Lease kan je dit jaar al een elektrische bestelbus leasen en profiteren van diverse andere fiscale voordelen. 

Onze medewerkers staan klaar om je hierbij te begeleiden en een vrijblijvende leaseofferte te maken voor de bestelauto van jouw keuze.