2025: Zero-Emissie Zones en BPM Vrijstelling

Vanaf 1 januari 2025 wordt het aanschaffen van een bedrijfswagen een stuk duurder door de invoering van BPM. Dit betekent dat 2024 het jaar is om toe te slaan, voordat de prijzen de pan uitrijzen.

Belangrijke Veranderingen in Zero-Emissie Zones en BPM Vrijstelling

Frank Tanke, directeur van Autorola, heeft het helder uiteengezet in de BNR Nationale Autoshow: vanaf volgend jaar is het gedaan met de vrijstelling van BPM voor zakelijk gebruikte bedrijfswagens. Zowel privé als zakelijk, de BPM moet worden afgedragen. Bovendien wordt de BPM niet meer over vijf jaar afgebouwd, maar over maar liefst 25 jaar. Dit sluit de achterdeur voor de import van jonge occasions uit het buitenland.

Nederland is een van de weinige landen in Europa met deze belastingregeling, waardoor de aanschaf van bedrijfswagens hier nu extra voordelig is. Maar vanaf 2025 gaat dit veranderen. Autorola's onderzoek voorspelt een gemiddeld BPM-bedrag van €12.000 per voertuig, wat de totale kosten aanzienlijk zal verhogen. Het is dus tijd om actie te ondernemen als je je wagenpark wilt vernieuwen zonder een flinke hap uit je budget te nemen.

De verkoop van bedrijfswagens zal in 2024 door het dak gaan. Iedereen wil profiteren van de oude regeling voordat deze verdwijnt.

Verschillende merken hebben zelfs nu al een tekort aan voorraad en productieplekken voor het hele jaar.

Voor handelaren zijn dit gouden tijden, met een beperkte voorraad van nieuwe bestellers kunnen zij goede zakendoen, vooral in de tweede helft van het jaar.

Ook de prijzen van gebruikte bedrijfswagens zullen stijgen, naar verwachting met 12,5%.

2025: Zero-Emissie Zones en BPM Vrijstelling | Rebel Lease
Maar dat is nog niet alles. Vanaf 2025 worden emissievrije zones strenger en elektrificatie van het wagenpark wordt de norm. Amsterdam zal alleen nog toegankelijk zijn voor emissievrije bussen, wat betekent dat aannemers en pakketbezorgers moeten investeren in dure elektrische voertuigen. Dit zal niet alleen de kosten voor bedrijven verhogen, maar ook voor consumenten.

Kortom, de tijd dringt. 2024 wordt naar verwachting een recordjaar voor de verkoop van bedrijfswagens, dus wacht niet te lang. Na 1 januari 2025 wordt het een ander verhaal.


Hulp nodig?
Je kunt zelfs wérken vanuit een bakwagen. Team Rebel Lease helpt je natuurlijk graag op weg!  

Even bellen, of een afspraak maken doe je gemakkelijk
van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30u en 17:00u.

Bel ons op 088 99 60 101