{{content}} ×

Groene kaart voor jouw leaseauto

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Als eerste even een misverstand uit de weg ruimen. Het klinkt misschien onlogisch, maar het is toch echt zo: de groene kaart is niet altijd meer groen en/of een kaart. Vanaf 1 juli 2020 mag 'ie ook wit en zelfs digitaal zijn.

Als jouw leaseauto via Rebel Lease is verzekerd dan ontvang je van ons bij de inzet van jouw auto de groene kaart per e-mail. Deze kun je de gehele leaseperiode gebruiken.

Is jouw leaseauto niet via ons verzekerd, dan ontvang je de groene kaart van de verzekeraar van jouw auto. Of je kunt 'm daar opvragen.


Direct contact?

Eén van onze collega's, helpt je graag verder.

Bel of mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Groene kaart | Rebel Lease

Wanneer is de groene kaart nodig?

In de meeste landen kan de politie met jouw digitale verzekeringskaart in hun register checken of je auto verzekerd is. Met een groene kaart toon je aan dat de auto is verzekerd. Op meerdere momenten zou je 'm nodig kunnen hebben:

  • bij schade, het polisnummer van de verzekeraar staat op de groene kaart. Dit vul je in op het schadeaangifteformulier.
  • bij reizen naar het buitenland met je leaseauto. Op de kaart zie je in welke landen de auto verzekerd is en in welke niet. Deze landen zijn doorgekruist op de groene kaart, hier mag de auto niet komen.
  • om aan te kunnen tonen dat de auto verzekerd is. Onze tip: print de groene kaart uit en bewaar 'm in je dashboardkastje als je een papieren versie in de auto wil hebben.

Nieuwe groene kaart aanvragen

Kun je de groene kaart van jouw leaseauto niet vinden? Vul onderstaand formulier in om een digitale groene kaart aan te vragen. Binnen twee werkdagen heb je 'm in jouw mailbox. Heb je een papieren versie nodig voor een reis naar een land waar dit aangeraden wordt, geef dit dan aan bij de opmerkingen en de kaart wordt dan ook per post verstuurd.

Groene kaart aanvragen voorDit formulier is beschermd door reCAPTCHA, hierdoor gelden de Privacy Statement en Servicevoorwaarden van Google