Rebel Lease maakt belofte waar in onzekere periode

20 april 2020

Voor bedrijven is de flexibiliteit om in te spelen op de marktsituatie van levensbelang. Het coronavirus brengt de hele wereld in rep en roer en welk effect dat precies heeft op de toekomst laat zich slechts raden. Het zijn tijden waarin het erom spant. Waarin verkeerde keuzes uit het verleden ons blijven achtervolgen en waarin goede keuzes vruchten afwerpen.

“Sinds half maart is aard van de telefoongesprekken veranderd: ze zijn meer adviserend”, vertelt Ivo Dietz, leasespecialist bij Rebel Lease. “Veel mensen die in het verleden gingen voor het scherpste tarief, voelen zich nu een speelbal van de grote leasemaatschappijen. Omdat die bedrijven niet willen afwijken van het contract. In het beste geval eisen zij het naleven van de bestaande overeenkomst. Bij sommige leasemaatschappijen worden zelfs eenzijdig voorwaarden aangepast!”

Creatieve kostenbesparingen

En dat is heel spijtig volgens Ivo, want de wil om mee te denken met de veranderde behoefte van een klant is nog nooit zo belangrijk geweest. “Het is niet alleen maar prettig, het is soms bittere noodzaak om de continuïteit van de klant te waarborgen”, vertelt hij. “Bij Rebel Lease kijken we dagelijks met klanten naar creatieve mogelijkheden om kosten te besparen. Kunnen we het aantal kilometers terugbrengen? Kunnen we de looptijd verlengen? Dat vereist maatwerk, maar bij Rebel Lease is veel mogelijk. Ook als het tegen zit. Klanten kunnen rekenen op ons hoge serviceniveau.”

Relatie voor het leven

Het doel van het leasebedrijf is bouwen aan een waardevol partnerschap, iets dat van twee kanten moet komen. Ivo: “Rebel Lease gaat altijd voor de lange termijn, in goede en in slechte tijden. Een deel van onze klanten verlengt momenteel de contracten voor het vaste deel van de vloot. Dat kan een goed idee zijn. Voor het flexibele deel maken zij gebruik van shortleaseoplossingen, die wij ook goed kunnen invullen. Het verbetert de cashflow van de klant en maakt hen beter weerbaar tegen onzekerheden.” Veel van deze klanten kent Ivo al geruime tijd. “We zijn samen klein begonnen en groter gegroeid. Je voelt dan een soort kameraadschap. Rebel Lease zoekt relaties voor het leven.”

Hoe houd ik mijn leasecontract flexibel?

Wat als je tussentijds van je leasecontract af wil? Een terechte vraag, want je situatie als ondernemer is aan verandering onderhevig. In deze whitepaper toont Rebel Lease hoe je enige flexibiliteit kunt aanbrengen in je leasecontract

Download de whitepaper